Vargsläkte av Caroline L Jensen

Hej! Detta är Caroline L Jensens första skräckroman i en trilogi. En mycket spännande och läsvärd roman.
Vargsläkte : lykanthropos I (inbunden)http://ordtextmening.se/press-jensen.php

Recension av Caroline L Jensens skräckroman Vargsläkte: Lykanthropos I

Boken är utgiven på Ord Text Mening (2011) och innehåller 376 sidor.
Caroline L Jensen bor i skogen i Skåne med sambo, barn, hund och katt. Vargsläkte är hennes tredje bok. Fru Bengtssons andliga uppvaknande är också utgiven på Ord Text Mening.
Handling: När Vera Duse är fyra år gammal vaknar hon en natt av att hennes pappa står vid hennes säng och säger: ”Jag är så ledsen gumman. Det är mitt fel att vi är här. Jag älskar dig. Glöm aldrig det.” Sedan hör Vera att hennes pappa smyger nerför trappan och hon ser honom aldrig mer.

När Vera är arton år flyttar hennes mamma till USA och hon själv reser till sin mormor i den fiktiva staden Jämnviken. Där ska hon hjälpa sin mormor att rusta upp ett gammalt hotell som ska tas i bruk igen. Vera vet inte då att huset bär på många mörka hemligheter och att hennes mormor är en av hemligheterna, och just den hemligheten är även Vera arvtagare till.
Veras mormor sitter ofta utanför hotellet med sina väninnor Agnes och den cigarillrökande Cordelia. Fågeln Dolores kraxar och hunden Nero springer omkring. Vad är det för hemligheter de äldre damerna pratar om egentligen?
Läsarna får även lära känna Mehmet, den homosexuelle killen som driver en affär i Jämnviken, den alltid lika otursförföljda rektorn Hilda Wijnbladh och knarkaren Ragnar. Men dessa är bara några av alla karaktärer som man får möta. Alla har de några konstigheter i sitt sinne. I Jämnviken finns även vargar/varulvar som kan förvandla sig när som helst, men hur och när tänker jag inte berätta. Nu får du som läsare ta del av den spännande fortsättningen.

När jag läste Caroline L Jensens underbara bok Fru Bengtssons andliga uppvaknande blev jag helt såld av hennes berättarröst och den ironiska tonen hon har. Jag skrattade mig igenom hela den boken för den var hundra gånger roligare än Hundraåringen som … Vargsläkte har också en ironisk ton och det fanns även här en hel del scener som jag skrattade högt åt. Caroline L Jensen skriver helt enkelt så jä..a bra. Jag vågar mig på det uttrycket i denna recension, för jag tror inte att Caroline har något emot att jag uttrycker mig så. Vargsläkte var inte så fruktansvärd skrämmande som jag hade trott innan. Den hade visserligen vissa rysliga händelser som också var riktigt läskiga, och boken är tillräckligt underhållande som skräckroman. Nu ser jag fram emot att läsa nästa del i denna trilogi.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-05-28 (50) www.kristinasimarlektor.se


Alkemins eviga eld - en ny spänningsroman om Maria Wern av Anna Jansson

Hej! Idag är det första recensionsdag för Anna Janssons nya spänningsroman om kriminalinspektör Maria Wern på Gotlandspolisen. Denna är den tolfte fristående boken om Maria Wern.
Alkemins eviga eld (inbunden)http://www.norstedts.se/forfattare/Alfabetiskt/J/Anna-Jansson/

Recension av Anna Janssons spänningsroman Alkemins eviga eld
Boken är utgiven på Nordstedts förlag (2011) och innehåller 312 sidor.

Anna Jansson är författare och sjuksköterska. Hon debuterade 2000 med Stum sitter guden, och hennes romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sedan dess nått stora framgångar både i Sverige och utomlands. Främmande fågel nominerades 2006 till Glasnyckeln, priset för bästa nordiska deckare, och böckerna har också gjort succé som tv-serie med Eva Röse i huvudrollen. Läs mera på Anna Janssons hemsida www.thriller.nu
Handling: Detta är den tolfte fristående delen om kriminalinspektör Maria Wern och hennes kollegor på Gotlandspolisen. Den här delen handlar om alkemins principer och den siste alkemisten Justus Hartman som försvinner spårlöst från Visby Lasarett. Någon vill tydligen ta del av den gamle mannens hemlighet innan han går i graven. Att Justus Hartman inte försvunnit själv från lasarettet förstår polisen när de upptäcker att hans benproteser finns kvar på hans rum. Justus har benproteser efter en fruktansvärd olycka och utan dem kan han inte ha lämnat lasarettet ensam, därför måste han haft hjälp. Har han försvunnit på eget begär med hjälp av någon, eller har någon fört bort honom mot hans vilja? Justus Hartmans brorson Tomas Hartman söker efter sin farbror i hans glashytta, men där finns han inte. Spåren leder till fastlandet och Kosta Boda Art Hotel. Där hittas en man död i en glaskista. Under en månads tid hittas ytterligare några män mördade på olika fruktansvärda sätt. Maria Wern förstår snart att morden hör ihop med Justus Hartmans försvinnande, eftersom männen som hittats mördade kände Justus på något sätt. Men det tror inte Marias nye chef Patrik Hedlund och han låter inte Maria följa sin intuition. Det visar sig vara ett fruktansvärt misstag av honom. Kommer Maria Wern och hennes kollegor lösa morden och hitta Justus Hartman utan Patrik Hedlunds medgivande?

Anna Jansson har genom Eva Röses strålande rolltolkning av Maria Wern i flera tv-serier gett henne ett ansikte och det känns bra. Jag tycker om att ha en bild av olika karaktärer i böcker. Anna Jansson är enligt mig en av de bättre av våra svenska deckardrottningar. Hon är en skicklig berättare och getaltar utmärkt. Hon skriver på ett enkelt och lättsamt sätt och ibland är boken en riktig bladvändare. I den här boken stegras spänningen hela tiden och inte förrän precis i slutet avslöjas vem som är mördaren och hur allt hänger ihop.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-05-29 (49) www.kristinasimarlektor.se


Antenner i regn - en diktsamlang av Adam Zagajewski

Hej! Idag blir det en kort recension av en diktsamling av den polske författaren Adam Zagajewski -Antenner i regn
Antenner i regn (inbunden)http://www.norstedts.se/forfattare/Alfabetiskt/Z/Adam-Zagajewski/

Recension av Adam Zagajewskis bok Antenner i regn

Boken är utgiven på Norstedts förlag (2011) och innehåller 113 sidor.

Adam Zagajewski föddes i Lwów /Lviv), som då tillhörde Polen och debuterade som poet 1972. Efter att ha tvingats lämna Polen utsågs han senare till gästprofessor i engelska och creative writing vid University of Houston. Vid sidan av flera uppmärksammade diktsamlingar har han skrivit memoarer, novellsamlingar och essäer, varav flera har publicerats av Norstedts. Idag delar han sin tid mellan Kraków, Paris och Chicago.

Antenner i regn innehåller dikter ur Adam Zagajewskis tre senaste diktsamlingar: Återkomst, Antenner och En osynlig hand. Antenner i regn är översatt till svenska av Anders Bodegård och Marie Lundquist har skrivit förord.

Dikterna i denna samling hänvisar ofta till författarens förflutna i sin polska uppväxt och också om sitt liv i Frankrike där han numera bor. Han återkommer ofta till städerna Llwów och Krákow, där han beskriver både med vedmod, men också ofta med glimten i ögat, gatorna, spårvagnarna som rullar förbi och svalornas skrik där de flyger omkring i städerna. Han berättar också väldigt känslofullt om förhållanden som rådde i det kommunistiska Polen.

Antenner i regn innehåller många vackra och tänkvärda ord. Jag skulle kunna skriva och kommentera många, många av de vackra dikterna, men jag vill lämna dem till er läsare att analysera själva.

Nu är jag inte särskilt duktig på att tolka dikter, även om jag tycker om att läsa dem. Orden i denna samling var mycket vackra och jag hade önskat att jag kunnat samla ihop orden till en berättelse. Det är något som jag får jobba på. Ni som däremot är duktig på att tolka dikter ska verkligen läsa denna samling. Den innehåller både många tänkvärda och vackra ord.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-03-17 (48) www.kristinasimarlektor.se


Pappa & Kriminell - ett reportage om bankrån, bilbomber och blöjor av Niklas malmborg & Geir W Stakset

Hej! Idag är det första recensionsdag för denna intressanta reportagebok Pappa & Kriminell - Författarna Niklas Malmborg & Geir W Stakset har intervjuat en del kriminella pappor om livet i allmänhet och hur det är att vara en kriminell pappa.

Pappa & kriminell : ett reportage om bankrån, bilbomber och blöjor (inbunden)http://www.norstedts.se/bocker/utgiven/2011/Sommar/malmborg_niklas-pappa__kriminell-inbunden/

Recension av Niklas Malmborgs & Geir W Staksets reportagebok Pappa & kriminell

Boken är utgiven på Norstedts förlag (2011) och innehåller 292 sidor.

I denna reportagebok får vi läsa om kriminella pappor som i intervjuer med författarna berättar om livet i allmänhet och om livet som pappa.
Mer än 10 500 barn i Sverige har en förälder som sitter i fängelse och ändå fler har en kriminell förälder.

Min sammanfattning av boken utifrån de intervjuade papporna blev att de allra flesta hade samma åsikter om samhället och sin papparoll. Många av papporna var väldigt unga när de fick barn, samtidigt var de väldigt noga med att ta sitt ansvar för sina barn. Ingen av papporna gillade det svenska samhället och de var alla negativa till poliser. Papporna hade också gemensamt att de inte fullföljt sin skolutbildning, ofta hade de inte ens gått ut grundskolan.
Lojaliteten mot sina vänner var väldigt viktigt. Man ställer alltid upp för en vän oavsett när han ringer. Är man med sin familj vid det tillfället så går vännen före. Familjen tycks alltså komma i andra hand. Killarnas fruar eller flickvänner vet inte exakt vad de sysslar med och det är ingen idé för dem att fråga. De ska hållas utanför. I gengäld blir de ofta försörjda, har fina lägenheter och dyra prylar. Killarna tycks ha väldigt svårt att dra gränsen mellan det kriminella livet och det lagliga.

”Det jag sysslar med är inget kriminellt”, är ofta ett återkommande svar. ”Innan barnet föddes var det mer av den varan, men nu ligger jag på en låg nivå.”
Skulle de hamna i fängelse finns vännerna där för familjen. De ser till att familjen har skydd och får det de behöver för att klara sig. Författarna har även gjort intressanta intervjuer med poliser och andra inom samhället.

En intressant och välskriven bok och även viktig för dem som jobbar med familjer där pappan är kriminell och kanske sitter i fängelse. Det papporna berättar om i boken kan vara till stor nytta för poliser och personal inom socialtjänsten. Kanske är de nyutbildade och inte haft något liknande fall tidigare. För min egen del bjöd inte boken på några större överraskningar. Tydligen har jag följt med ordentligt hur det fungerar inom detta område genom tv-program och böcker. Jag tyckte i alla fall att det var en upplysande och läsvärd bok.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-05-24 (47) www.kristinasimarlektor.se


Kimberlie - Främlingar av Kim M. Kimselius

Denna vecka börjar jag med min recension av Kim M. Kimselius underbara ungdombok Kimberlie - Främlingar - Detta är den tredje delen om den svenska flickan Kimberlie som reste med sina föräldrar till Nya Zeeland på semester, för att träffa pappans släktingar. Tyvärr hände något tragiskt som gör att Kimberlie fortfarande bor på Nya Zeeland.
Kimberlie : främlingar (inbunden)http://www.roslagstext.se/

Recension av Kim M. Kimselius ungdomsbok Kimberlie – Främlingar

Boken är utgiven av Roslagstext (2011) och innehåller 262 sidor www.roslagstext.se  www.kimselius.se

Kim M. Kimselius har alltid älskat att läsa och skriva ända sedan hon var liten. Redan som åttaåring drömde hon om att bli författare, men det dröjde många år innan hon vågade förverkliga drömmen. Kims debutbok hette Tillbaka till Pompeji och boken blev en dundersuccé. Numera har hon skrivit ett stort antal böcker och många är översatta till flera språk, Kim har även fått kulturpris för sina böcker.

Handling: Det är snart ett år sedan Kimberlies föräldrar dog i en tragisk bilolycka i Nya Zeeland. Hon bor numera hos sin faster med familj kvar i Nya Zeeland och har så smått börjat vänja sig vid sitt nya liv där.

I Nya Zeeland är det sommar, men också även jul. Det är en märklig känsla för Kimberlie att fira jul i sommarvärmen. Hon längtar efter en svensk jul med snö. Det är också sommarlov och Kimberlies nya familj ska resa på semester. Kimberlie har själv bestämt att hon vill stanna hemma och bo hos sin nya vän, den 93-åriga damen fru Moonwind. Även Andy är god vän till henne och nu tänker Andys föräldrar åka på en jordenruntresa. Eftersom de helst vill åka utan Andy blir de bara glada att Andy också stannar hos fru Moonwind.
Nu är det så att fru Moonwinds hus döljer en flera hundra år hemlighet. När det fina sommarvädret övergår till ett ihållande regn bestämmer sig Kimberlie och Andy att lösa husets gåta, men det går inte som de tänkt sig. Två främlingar kommer till staden Dunedin och smyger omkring fru Moonwinds hus. Vem är männen och vad är de egentligen ute efter?

Ännu en mycket välskriven och spännande ungdomsbok av Kim M. Kimselius. Den tredje boken om Kimberlie. Jag börjar bli bortskämd med att hennes böcker alltid är så fascinerande att läsa och denna var givetvis inget undantag. Även att det är en ungdomsbok har vuxna läsare lika stor behållning av Kims böcker. Just den här var stundtals mycket spännande och jag hade hjärtat i halsgropen många gånger. Det är inte svårt att leva sig in i berättelsen. Kim M. Kimselius kan detta med att beskriva och gestalta så man som läsare ser berättelsen framför sig. Det är säkert därför vi är så många, både unga och vuxna, som älskar hennes böcker. Faktadelen och alla vackra bilder i slutet av boken får inte heller glömmas bort.

Betyg 5/5 Kristina Simar 2011-05-17 (46) www.kristinasimarlektor.se

 

 


Operation Nordvind av Kaj Karlsson

Hej! Idag har jag en recension av en mycket spännande spionthriller. Själv tycker jag att den påminner om Jan Guillous gamla serie "Hamilton" - Det är mycket action och vissa scener är riktigt råa. Gillar du den här genren får du absolut inte missa att läsa denna.
Operation Nordvind (inbunden)http://www.aldabergr.se/

Recension av Kaj Karlssons spänningsroman Operation Nordvind

Boken är utgiven på alda bergr, www.aldabergr.se (2011) och innehåller 319 sidor

Kaj Karlsson är kustjägarkapten och har en ekonomie magisterexamen från Stockholms Universitet och många års erfarenhet av strategiska samhällsfrågor, utredningar och analyser. Han är även utbildad vid specialförbandet Särskilda skyddsgruppen (SSG). Parallellt med skrivandet driver Kaj Karlsson ett eget företag som konsult med huvudsakligen ekonomisk inriktning.

Så här presenterar sig Kaj Karlsson:

”Jag är 36 år, reservofficer och ekonom med ett stort intresse för krisberedskap och politik, där en drivkraft alltid varit att värna individen och samhället. Tidigare skedde det genom arbete inom försvaret, idag genom att analysera Sveriges förmåga i kris och skriva om det. Att författa spänningsromaner är ett sätt att dramatisera möjliga händelser såsom ett terroristattentat, samtidigt som skrivandet tillfredställer ett djupare behov”.

Handling: Gustav Sterner är en före detta officer vid SSG – Särskilda skyddsgruppen, försvarets hemliga specialförband. När berättelsen börjar har han lämnat sin befattning i SSG, efter att hans fästmö tragiskt omkommit i en smitningsolycka.
Fem år efter fästmöns död blir Gustav Sterner vittne till en kallblodig avrättning i Stockholms södra skärgård, och han är själv nära att bli mördarens nästa offer.
Gustav Sterner tar kontakt med en tidigare kollega vid SSG – Katarina Wallin, som är analytiker hos den svenska underrättelsetjänsten. Av henne får han reda på att hon har uppgifter från den franska säkerhetstjänsten som tyder på att det finns en grupp terrorister i Sverige. Tillsammans med Katarina Wallin och några andra utvalda män tar de sig till det forna Östeuropa för att ta reda på hur det ligger till och vilka som kan tänkas ligga bakom terroristhoten. Slutet får en dramatisk och mycket spännande upplösning. Snabba actionscener gör att det gäller att hänga med ordentligt.

En bok som fick mig att tänka på Jan Guillous gamla Hamiltonserie. Lika spännande är denna välskrivna roman. Man märker att författaren vet vad han skriver om och han har förmodligen varit med om liknande händelser. Men han har också ändrat på viss fakta, till exempel om vem som gör vad i den svenska underrättelsetjänsten och det är helt acceptabelt. Själv tycker jag mycket om att läsa spionromaner och denna var inget undantag. Boken var mycket läsvärd och innehöll både spänning och även lite romantik. Många gånger gick pulsen på högvarv och jag kunde se flera av de obehagliga händelserna framför mig. Så alla ni som liksom jag gillar spionromaner, missa inte att läsa denna. Och jag hoppas givetvis på en ny spänningsroman av Kaj Karlsson inom den närmaste tiden.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-05-16 (45) www.kristinasimarlektor.se


"I stället för dig" av Sofie Sarenbrant - fristående fortsättning på "Vecka 36"

Hej! Idag får du läsa min recension av Sofia Sarenbrants nya spänningsroman I stället för dig - Där får man läsa om vad som egentligen hände den där natten som Agnes födde sin son i en mörk källare i Brantevik.
I stället för dig (inbunden)http://www.damm.se/Forfattare/Forfattarpresentationssida/?personId=3388

Recension av Sofie Sarenbrants spänningsroman I stället för dig

Boken är utgiven på Damm Förlag (2011) och innehåller 288 sidor.

Sofie Sarenbrant är journalist och fotograf. Hon bor i Bromma med sin man och deras två barn. Hon tillbringar varje sommar i Brantevik tillsammans med sin familj. I september 2010 debuterade hon med deckaren Vecka 36 och den har i dag blivit såld till Tyskland, Ryssland och Danmark.

Denna bok är en fristående fortsättning på Vecka 36.

Handling: Det har nu gått sexton år sedan Agnes blev bortförd i det skånska semesterparadiset Brantevik, där hon blev inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, bara för att barnet skulle tas ifrån henne direkt efter förlossningen. Mannen som tog barnet ifrån henne har nu suttit av sitt straff. Däremot har hans fru och barnet aldrig återfunnits.
Numera lever Agnes med sin man Tobbe och dotter Nicole som hunnit bli arton år i ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma. Agnes har aldrig kommit över Adams (som pojken skulle heta) försvinnande och hon funderar självklart mycket över var han egentligen tog vägen och var han finns idag. Tobbe har börjat bedra Agnes med en annan kvinna, något som Agnes till en början är omedveten om. Nicole har även rest till Brantevik utan Agnes vetande för att ta reda på sanningen om vad som hände hennes mamma och bror. Nicole träffar på människor som var med på den tiden de hände och de försöker hjälpa henne med lösningen. När Nicole äntligen förstår att det inte var så smart av henne att ge sig iväg ensam, är det redan försent att dra sig ur. Hennes liv står nu på spel.

Jag tyckte väldigt mycket om Vecka 36 och hade stora förväntningar på den här boken, för att äntligen få veta upplösningen på Adams försvinnande. Det hände visserligen mycket spännande och boken var lättläst och fängslande skrivet. Men jag tyckte att Tobbes otrohet tog lite för mycket plats, det kunde tonats ner lite och berättelsen varit mer fokuserad på själva försvinnandet och vad som hänt Adam. Så tyckte jag, fast jag hade ändå en trevlig lässtund och jag hade inte velat missa den här delen för då hade jag missat upplösningen, och den vill man ju veta efter att ha läst Vecka 36.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-05-01 (44) www.kristinasimarlektor.se

 


Jacks rockiga resa av Therés Stephansdotter Björk

Hej igen! Här kommer min andra recension på denna bloggsida. Det är en barnbok om hårdrock, som i första hand vänder sig till barn i sex-nioårsåldern.

Jacks rockiga resa (kartonnage)Kalla Kulors Förlag

Recension av Therés Stephansdotter Björks barnbok Jacks rockiga resa

Boken är utgiven på Kalla Kulor förlag (2011) och innehåller 79 sidor.

Therés Stephansdotter Björk är född 1981 och uppvuxen vid havet i Roslagen. Hon har gått utbildningar inom bland annat teater, journalistik och kreativt skrivande. Förra året avslutade hon en 2-årig KY-utbildning inom kommunikation på Medieinstitutet i Stockholm. Hon har länge haft rock- och hårdrock som passion och därför har hon skrivit denna bok. Therés har bott i Gävle, Rio de Janeiro, Stockholm och Eskilstuna där hon nu bor samtidigt som hon jobbar som marknadsassistent på Kalla Kulor förlag i Stockholm.

Handling: Jack är en liten kille som älskar hårdrock. Båda hans föräldrar är hårdrockare och hans pappa jobbar med att sköta ljudet på konserter och ibland skriver han om hårdrock för en tidning. Jacks föräldrar är skilda och han bor hos dem varsin vecka. Just den här veckan ska han bo hos sin pappa. Jacks stora idoler är hårdrocksbandet Dragonhearts, och den häftigaste i bandet tycker Jack att gitarristen Danny Dragonheart är. När han denna kväll ligger i sin säng för att sova, tittar han på Dannyaffischen som hänger på väggen, men precis när han är på väg att somna blixtrar det till och det blir alldeles ljust i rummet. Med ens blir Jack klarvaken och han ser en skugga som rör sig mot honom. När skuggfiguren kommer närmare ser Jack att det är Danny Dragonheart som står där. Danny säger att det är tur att han hittade Jack, för de behöver hans hjälp i Mettalien – det magiska landet där alla rockers vilar mellan gig och turnéer. Metallien har drabbats av en katastrof. Den elake uppfinnaren Vridnér har en maskin som tystar alla starka ljud och den enda som kan rädda landet är just Jack. Det är bara för Jack att hoppa upp från sängen och följa med Danny Dragonheart, och vi läsare kan bara hoppas att han lyckas med sitt uppdrag.

En väldigt gullig och trevlig bok om pojken Jacks äventyr i rockarnas land Metallien. Boken är även illustrerad med härliga svart-vita teckningar av Andreas Bergqvist. Boken är lättläst och vänder sig i första hand till barn i sex-nio årsåldern, men även vuxna hårdrockare kommer säkert att få en trevlig läsupplevelse. De flesta kapitel har rubriker som är tagna från kända hårdrockslåtar och det är roligt när man som läsare känner igen vilken låt och grupp som gjort dem. Även vissa karaktärer som förekommer i boken känner jag igen. En bra bok att köpa till någon som kanske har sitt första sommarlov snart och vill ha en trevlig bok med sig till stranden.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-05-01 (43) www.kristinasimarlektor.se




Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Hej! Här kommer nu min första recension på denna sida. Hoppas att många ska läsa mina recensioner här på www.blogg.se 

Cirkelnhttp://www.rabensjogren.se/bocker/Utgiven/2011/Var/bergmark-elfgren_sara-cirkeln-kartonnage/

Recension av Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens ungdomsroman Cirkeln
Boken är utgiven på Rabén & Sjögrens Förlag (2011) och innehåller 520 sidor.
Mats Strandberg har tidigare skrivit Jaktsäsong, Bekantas bekanta och Halva liv. Cirkeln är hans första ungdomsroman. Sara Bergmark Elfgren är manusförfattare.

Handling:
I Engelsfors, staden med det vackra namnet som är omgivet av skogar och där människor ofta går vilse och försvinner, bor några tonårstjejer som går första året på gymnasiet. Det är dessa flickor som berättelsen kommer att handla mest om. Men i början av handlingen kommer en av deras skolkamrater, Elias, att hittas död på en av skolans toaletter. Kort därefter hoppar Rebecka, också hon en av skolans elever, från skolans tak och hittas död på skolgården. Har de två tonåringarna begått självmord eller har de blivit mördade? Det är den stora frågan.

En natt lyser månen plötsligt röd, men det är bara sex av skolans tjejer som ser det. De kallas till den gamla folkparken i Engelsfors och där får det veta att de är utvalda. – Sex häxor som enligt profetian tillsammans ska vinna striden mellan gott och ont. Flickorna som förut inte varit särskilt goda vänner måste nu samarbeta för att överleva och försöka lösa gåtan med Elias och Rebeckas död.

En mycket spännande och underhållande ungdomsroman som är väldigt fascinerande skriven av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag har alltid älskat Mats Strandbergs böcker och givetvis är denna inget undantag. Däremot känner jag inte alls till Sara Bergmark Elfgren, men tillsammans har det lyckats förträffligt med denna bok. Jag känner igen Mats Strandbergs sätt att förmedla karaktärer och miljöer och det är något jag alltid tyckt att han behärskar suveränt. En tjock bok på 520 sidor som gick väldigt fort att läsa och spänningen stegrade hela tiden, ända till slutet som var helt oväntat för mig. Jag ser redan fram emot nästa bok om tjejerna (häxorna) i Engelsfors.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-05-04 (42) www.kristinasimarlektor.se

 


Kristina Simars bokblogg på Passagen kommer nu att heta Kristinasbokrecensioner och finnas här på www.blogg.se

Hej! Jag har nu bytt bloggsida från Passagen till Blogg.se - Tyckte att Passagen var krånglig, inte syntes det hur många besökare man hade och man var tvungen att vara HTML-kodsexpert för att få något snyggt gjort där. Än så länge kommer min blogg att finnas kvar med mina gamla inlägg på Passagen, när jag hunnit lägga in länkar osv. till olika sidor tar jag bort den. Hoppas att det inte ska medföra några problem och att mina gamla läsare följer mig hit. Imorgon lägger jag in min första recension här.


Ny bokblogg!

Denna blogg är under uppbyggnad. Besök gärna min gamla blogg under tiden, den som kommer flyttas hit så småningom: http://blogg.passagen.se/krisim/

RSS 2.0